F som i...

04.06.2016 kl. 20:50

...fästingar: djurlivet i Västanfjärd omfattar inte enbart sköna trastar och trevliga storkar utan också vitsvanshjort i parti och minut. Och med dem följer ju fästingarna. Fröken P, en bichon frisé som älskar friheten på landet, genomgår grundlig borstning varje dag och har burit hem åtminstone tre fästingar redan. Igår hittade jag en fästing som kröp runt på mitt ben i jakt efter en saftig blodåder att gräva ner sig i. Jordens avskum är de och visst drar de ner på entusiasmen en aning, men med fästinghalsband på den fyrbenta och grundliga genomgångar av frisyren och fysiken torde det väl klara sig.

...fjortonde juni: då klättrar undertecknad upp på estraden i Västanfjärds bibliotek och håller låda en timme eller så. Om man vill lyss till det, får man väldans gärna traska till biblioteket då. Jag skriver på pratet just nu och tänkte berätta om mig och min bakgrund, elda på om det där med seniorkultur och hur det borde vara självklart att alla - också seniorer - ska kunna leva roliga och innehållsrika liv, och prata lite allmänt om vad jobbet med gamla (och andra) har lärt mig. 

...födelsedag: i tisdags firade jag min födelsedag här på Lillholmen. Det var nog den bästa födelsedagen hittills på mina *kröhm-host-host* 25 år. Födelsedagstårtan blev en mäktig chokladkaka med jordgubb och grädde och mynta (jag älskar mynta) och solen sken så hjärtligt och livet var så skönt. Nederst följer en bild på tårtan.

...frappe, som är den nya trenddrycken på Lillholmen. Här ligger vi utspridda i gräset och knappar på våra bärbara datorer och dricker svalkande frappe ur klingande klas medan fåglarna kvittrar i trädtopparna och solen steker. Det finns inget som svalkar som frappe. Ja. Jag säger det igen. Frappe. Och här kan en också passa på att påpeka att det är något alldeles oerhört trevligt det där med modern teknik. Att en kan ligga i skuggan och hålla på och kulturadministrera en stund under ett träd på Lillholmen i Västanfjärd, och e-posten går fram lika bra som sutto man vid ett skrivbord någonstans i centrala Åbo. 

...fotografering: Västanfjärds vackra environger i kombination med en ny kamera har fått fotograferingsintresset att stegras till nya höjder. Ni får helt enkelt förbereda er på en flodvåg av foton här på bloggen i framtiden.